ANNA3 | Zondag 28 juli 2024 17:00 u. | Zomerse Orgelklanken | Annabel Gordon, Cello | Joannes Thuy, Orgel | Sint-Anna-ten-Drieënkerk, Antwerpen Linkeroever

Zondag 28 juli 2024

ZOMERSE ORGELKLANKEN

 

16.30 uur deuren open

17.00 uur concert

 

tickets

  • 18 euro
  • 15 euro (hechte & beste vrienden ANNA3)
  • 10 euro (-26 jaar)

 

ticketreservatie

 

 

Celliste Annabel Gordon komt ook in 2024 vanuit New York voor een reeks concerten en Masterclasses in Europa. Sinds 2013 treden Annabel en Joannes samen op in Europa met een veelzijdig repertoire. Zo gaven ze samen reeds talrijke concerten in het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk.
Op 28 juli brengen ze in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk een gevarieerd concert met werken van Belgische en Amerikaanse componisten.

 

Annabel Gordon studeerde aan het Mannes College of Music in New York. Als geboren New Yorker trad Annabel Gordon op in talrijke concerten, zowel in de stad als daarbuiten in de Noordoostelijke staten van de VSA. Zij trad op als soliste en in kamermuziekensembles in de meest gerenommeerde concertzalen in New York, zoals de Town Hall, de 92nd Street Y, in La Mama, Merkin Concert Hall en gaf drie solorecitals in Carnegie Hall.

In 1995 heeft Annabel het Southampton Chamber Music Festival gesticht, en was er directeur van gedurende 16 jaar. Zo kon ze haar voorliefde voor lesgeven combineren met concerteren, het leiden van workshops, concerten presenteren, en nieuwe compositie opdrachten geven en uitvoeren.

Haar werk als producer omvatte twee concerten in Carnegie Hall voor de zeven New York City schoolorkesten in 2008 en in 2011.

Gedurende de laatste acht zomers heeft Annabel concerten gegeven op verscheidene plaatsen in Frankrijk, zowel met kamermuziek als soloconcerten. Sinds 2012 trad ze op in Joucas, Les Collegiades de Saint-Emilion, en op het Festival of Strings in de abdij van Valsaintes. In London, gaf ze solo- en kamermuziek recitals in het Dr Johnson House Museum en samen met Joannes in London. Annabel Gordon is momenteel Hoofd van de Music Faculty van de Brearley School in New York.

Joannes Thuy studeerde o.m. aan het Lemmensinstituut en de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen, en aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Hierna studeerde hij Muziektherapie in Venray (NL) en Communicatiewetenschappen in Brussel (VUB).

Joannes is Master of Arts in Musicology, Doctor in Musicology en in Psychology of Music (UCLA, USA). Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht (NL) behaalde hij het einddiploma Bachelor of Music in Carillon Music.

Bij de Belgische Radio & TV was hij sinds 1974 Senior Producer Muziek. Hij was docent aan diverse muziekacademies en aan het RITS (Erasmus Hogeschool, Brussel) en Gastprofessor aan de Universiteit Gent, Vakgroep Communicatiewetenschappen.

Als musicus gaf hij talrijke concerten in binnen- en buitenland, begeleidde honderden artiesten van allerlei pluimage, en componeerde film- en toneelmuziek.

uitvoerders

  • Annabel Gordon (New York, USA), cello

  • Joannes Thuy, orgel

 

Programma

  • gevarieerd concert met werken van Belgische en Amerikaanse componisten

 

Coronamaatregelen

ANNA3 leeft alle maatregelen na die de overheid op het ogenblik van het concert oplegt in de strijd tegen het coronavirus COVID-19. Er is ontsmettingsmiddel voor uw handen, we meten de CO2 in de kerk en de kerk wordt permanent geventileerd met verse lucht, enz…

Corona