ANNA3 | Zondag 27 augustus 2023 | Zomerse Orgelklanken | Katelijne Van Kerckhoven, cello - Emmanuel Van Kerckhoven, orgel | 17.00 uur concert - 16:45 uur inleiding - 16.30 uur deuren open | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zondag 27 augustus 2023

Katelijne Van Kerckhoven, cello &
Emmanuel Van Kerckhoven, orgel

 

17.00 uur concert

16:45 uur inleiding

16.30 uur deuren open

 

 

tickets

  • 16 EUR

  • 12 EUR (hechte & beste vrienden ANNA3)

  • 10 EUR (-26 jaar)

 

Payconiq

verkoop

aan de inkom,

betalen is mogelijk met bancontact, payconiq of cash

 

Op zondag 27 augustus verwelkomen we Emmanuel Van Kerckhoven, orgel, en Katelijne Van Kerckhoven, cello. Broer en zus kozen voor een aantrekkelijk programma met de mooiste stukken uit de Barokperiode.

 

Katelijne Van Kerckhoven

Katelijn was laureaat van de wedstrijd “Jong Talent” en bekwam de prijs Alex De Vries-Tolkowsky. Ze studeerde aan het Lemmensinstituut bij Roel Dieltiens en vervolmaakte zich aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium bij Hans Mannes.

Ze houdt van creatieve uitdagingen en is momenteel lid van talrijke kamermuziekensembles, o.a. Sul Ponticello (cellokwartet), Ars Longa (strijkkwartet) en het experimenteel ensemble Boenox (fagot, hobo, contrabas, cello). Zij doceert aan de muziekacademies van Ekeren, Merksem en Brecht.

Emmanuel Van Kerckhoven

Emmanuel Van Kerckhoven begon met orgelspelen op vijfjarige leeftijd. Hij studeerde met grootste onderscheiding af aan Codarts, Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam met als hoofdvak ‘orgel en kerkmuziek’ bij Aart Bergwerff en Bernard Winsemius (orgel), Folkert Grondsma (improvisatie) en Arie Hoek (koordirectie, liturgie en hymnologie). Verder specialiseerde hij zich in muziekgeschiedenis, orgelbouw, contrapunt en fuga. Naast zijn studie volgde hij diverse masterclasses, onder andere bij Ben van Oosten, Peter Planyavski, Jean Boyer, Bram Beekman en Daan Manneke

Emmanuel Van Kerckhoven is organist-titularis van de Sint-Norbertuskerk en van de Sint-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen. In 2011 nam hij het initiatief van de Antwerpse Bachcantatediensten. Daartoe richtte hij The Antwerp Baroque Orchestra op waarvan hij artistiek leider is.

In 2014, bij de plechtige herinwijding van de Mozes en Aaronkerk in Amsterdam, speelde hij het beroemde Adema/Philbert-orgel van deze kerk in. Als concertorganist speelt hij in binnen- en buitenland. Hij is een graag geziene gast in de orgelserie van de Grote Kerk in Breda.

Daarnaast is hij actief als continuospeler en begeleider. Zo werkte hij mee aan de muziektheatervoorstelling R.U.T.H. waarin film, dans, elektronica en (orgel)muziek gecombineerd werd.

Hij is als adviseur betrokken bij verschillende restauratieprojecten van historische orgels.

uitvoerders

  • Katelijne Van Kerckhoven, cello

  • Emmanuel Van Kerckhoven, orgel

 

Inleiding

Voorafgaand aan het concert is er een korte inleiding voorzien.

 

Programma

de mooiste stukken uit de Barokperiode…!

 

Coronamaatregelen

ANNA3 leeft alle maatregelen na die de overheid oplegt in de strijd tegen het coronavirus COVID-19. Zo is er ontsmettingsmiddel voor uw handen.

Voor een gezond binnenklimaat wordt de kerk permanent geventileerd met verse buitenlucht waardoor we voldoen aan de normen voor horeca en evenementenzalen.

U kan tickets contactloos betalen via bancontact of via smartphone (payconiq).

Voelt u zich ziek, kom dan zeker niet!