ANNA3 | Zomerstentoonstelling 2021 | Laat het ons weten - Wat mis jij ?| Cas Holmes | Zomer 2021 | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

project in 2021-2022

Wat waardeer je?
Wat mis je?

 

 

ANNA3 | Zomerstentoonstelling 2021 | Laat het ons weten - Wat mis jij ?| Cas Holmes | Zomer 2021 | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

 

Meer info nodig?

 

Corona blijft met ups en downs ronddwalen over de wereld.

Het Covid-19 virus heeft ons leven overhoop gehaald.

 

We leerden om de opgelegde regels te volgen, opdat we op een veilige manier zouden kunnen omgaan met wie ons lief is, met wie we bevriend zijn, met wie in onze nabijheid woont,  met wie we samenwerken en al met elkeen die we ontmoeten.  Ieder van ons zal ervaren dat het  soms lastig om overal de respectabele afstand te bewaren.

Wij, mensen, willen immers “met elkaar” het leven beleven en vieren!

 

Dit is niet anders in onze parochie Sint-Anna-ten-Drieën. 

Maar we blijven op vele vlakken, krachtdadig en altijd met nieuwe inspiratie, dingen organiseren en plannen!

Daarom zijn we blij u nu reeds, of opnieuw, een fantastische en hedendaagse tentoonstelling aan te kondigen die de VZW ANNA3 in samenwerking met de Engelse Textiel-artieste Cas Holmes in 2021 zal organiseren. De titel ervan ligt nog niet definitief vast, maar het zal onder meer gaan over migratie, mensen in beweging en het belang van plaatsen en dingen in mensenlevens. 

Uitvoerders

U, jij, wij allemaal!

 

Doe jij mee ?

Wij roepen iedereen op om actief deel te nemen aan de voorbereiding van deze tentoonstelling! Cas legt ons 2 actuele vragen voor:  Wat waardeer je? Wat mis je?

In deze vreemde tijden, nu ons leven, ons bewegen en onze ontmoetingen beperkt zijn is het interessant om even te blijven stilstaan bij deze 2 eenvoudige vragen.

 

Cas vraagt ons om op een oude zakdoek, een klein stukje stof,  een keukenhanddoek, een oud lakentje, een t-shirt, het antwoord op voornoemde vragen , of gewoon een bedenking erbij, in enkele woorden of zinnen en in een eenvoudige steek te naaien, alsof ze met de hand geschreven zijn.  Je kan met allerlei soorten draden en naalden aan de slag: kleurrijke stikzijde, borduurgaren, wol enz. Hier en daar een illustratie kan maar moet niet. De tekening van een kleinkind waarin ze weergeeft wat ze mist, kan dienen.

Deze naaiwerkjes zullen in de tentoonstelling worden opgenomen.

Een rustgevende, bezinnende en zingevende activiteit!

Voel je je aangesproken ?  Laat je creativiteit dan maar gaan.  Je zal er deugd aan beleven! Op de foto’s hierbij vind je enkele kleine voorbeelden.

We vragen jullie om je naaiwerkje, te vouwen, in een omslag te steken en op de pastorij Gaston Burssenslaan  17 in de brievenbus te steken. Met op de voorzijde Anna3/tentoonstelling en op de achterzijde jouw naam, adres of telefoonnummer / mailadres. Of maak een foto van je werkje en stuur het ons per mail of Whatsapp op.

 

Printversie van deze bladzijde om door te geven aan familie, vrienden en kennissen