ANNA3 | 2019-04-14 Mercator Brass Band - Harmonie De Rupelzonen | Zondag 14 april 2019 | 16 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zondag 14 april 2019

MERCATOR BRASS BAND & HARMONIE RUPELZONEN

 

16.00 uur concert

15.30 uur deuren open

 

tickets

  • 15 euro (basistarief)
  • 10 euro (hechte en beste vrienden ANNA3)
  •  8 euro (-26 jaar)

 

verkoop

  • in het secretariaat Gaston Burssenslaan 17 te 2050 Antwerpen op weekdagen tussen 9.30 uur en 11.30 uur.
  • via www.mercatorbrassband.be
  • via www.rupelzonen.be
  • aan de inkom van de kerk. Gelieve met gepast geld te betalen.

 

Dit concert biedt u de gelegenheid om twee toppers uit Boom aan het werk te horen: de Koninklijke Harmonie De Rupelzonen en de Mercator Brass Band onder de leiding van Johan De Win.

Aanvankelijk werden de Rupelzonen in 1861 opgericht als zangkoor. Reeds in 1865 werd er overgeschakeld naar een muziekmaatschappij. Doorheen de jaren speelde de harmonie een voortrekkende rol in het muzikale en verenigingsleven van Boom en bij uitbreiding de provincie Antwerpen.

Met het aantrekken van de beloftevolle en hoog gekwalificeerde Johan De Win als dirigent in 1993 en het intrekken in het nieuwe lokaal in het parkpavilioen in 1994 begon de harmonie zoals we ze vandaag kennen vorm te krijgen. Zo steeg het aantal muzikanten tot boven de 70 en zorgden de zondagse initiatielessen voor een instroom aan nieuwe jonge muzikanten. Hierdoor werden in 2008 en 2012 mooie resultaten in de ere-afdeling behaalt.

 

Mercator Brass Band behaalde in 2018 de eerste plaats in de derde afdeling van de Belgische Brassband kampioenschappen.

Johan De Win is de musical director en vormt met Lode Violet en Tim de Measeneer en directie-driemanschap voor de band. Lode dirigeerde de Dutch Open en Tim stond voor de band bij de winnende uitvoering in Mechelen bij de VOBK. Tijdens de Belgische Kampioenschappen leidde Johan de band naar een prestatie waar men met veel tevredenheid op terugkijkt. 

Op de vraag wat de band zo sterk maakt krijgen we antwoord van trombonist en bestuurder Bert D’Hondt: “Mercator maakt sinds vorig jaar onderdeel uit van een groter geheel, de Koninklijke Harmonie ‘De Rupelzonen’, waar wij ook het verenigingsgebouw van gebruiken voor de repetities”. “daarnaast” ,vult Johan De Win aan, “is het meest specifieke aspect van ons orkest  dat wij met een erg gemotiveerde groep van muzikanten kunnen werken . De meeste van hen zijn academisch opgeleid en willen naast hun meestal erg stevige professionele activiteiten ook nog op een muzikale manier uitgedaagd worden. Dat kan ik als dirigent alleen maar erg bewonderen en heel erg aanmoedigen. Het is daarom dat het een hele eer is om voor de Mercator brassband te werken

Uitvoerders

Mercator Brass Band & Koninklijke Harmonie De Rupelzonen

onder muzikale leiding van Johan De Win

en de dirigenten Lode Violet en Tim De Maeseneer

 

meer info

 

Programma

wordt later medegedeeld.